خبرنگار مهر - گروه استانها - ساره نوری: نمایش «آل برده» به قلم عبدالرضا یعقوبی، کارگردانی صابر روشن و با هنرمندی محمدصالح آهنگر، بهاره نظری، محمدمهدی اسدی صفا، علی اکبر صادقیان، دلارام لوایی، الناز فرجی و احسان اکبری بهار است که شب گذشته در تئاتر شهر کرج روی صحنه رفت، در خلاصه داستان آن آمده است: ملاخان پسرِ پدری است که خیال وزارت دارد و برای رسیدن به این هدف پسر را تشویق میکند که جِنگیر شود. ملاخان سر از یک حمام خزینه قدیمی در میآورد که از قضا خانه جنها است، در حین کلنجار رفتن با جنهاست که دختر خزینهدار وارد میشود و قصد دارد که حمام قدیمی را بفروشد تا طلب پدر ورشکسته خود را بپردازد. دختر قصد دارد بخشی از حمام خزینه قدیمی را نیز به بازار آهن تبدیل کند و جنها از آهن بیزار...
نمایش آل برده که تِمی کمدی دارد تا بیست و پنجم مهرماه در تئاتر شهر کرج روی صحنه میرود. در بخشی از نمایش ملاخان به پدر میگوید؛ «اخه پدر من وزارت یه حداقلهای رو داره که تو باید رعایت بکنی باید عرضه داشته باشی، باید سواد داشته باشی، باید مدیر باشی، این نیست که هرکی از ننه اش قهر کرد بره بشه وزیر. همین جوری وزیر شدن گند زدن به اقتصاد دیگه»
اما در جای دیگر دختر خزینه دار میگوید؛ «شما یه مشت آدم منفعت طلب هستید که میخواهید از این اوضاع بد اقتصادی سود استفاده کنید و خون امثال پدر من رو تو شیشه کنید مگر تقصیر بابای من است که دلار گرون شده مگه تقصیر بابای منه که کفش ارزون از چین وارد میکنند مگه تقصیر بابای منه که اوضاع اقتصاد اینقدر خرابه…»
نمایش آل برده جدیدترین اثر گروه تئاتر آوانگارد البرز است که برگزیده شش بخش از جشنواره تئاتر استان است.
به گفته صابر روشن کارگردان این نمایش به جز محمدصالح آهنگر که از بازیگران قدیمی عرصه تئاتر کرج است دیگر بازیگران این نمایش اولین اجرای حرفهای خود را تجربه میکنند.
وی با اشاره تمرین سه ماهه بازیگرانِ نمایش آل برده، گفت: سرمایه گذاری در تئاتر آنهم در شهری مانند کرج ریسکهای زیادی دارد، زیرا در این کلانشهر زیرساختها برای هنر تئاتر فراهم نیست.
کارگردان نمایش آل برده گفت: ما برای جذب مخاطب و همچنین تبلیغات با مشکلات زیادی مواجه هستیم، هنرمندان تلاش میکنند تا با ابزاری که در اختیار دارند مخاطب را جذب سالنهای تئاتر کنند.
روشن در بخش دیگری با اشاره به اینکه امیدوار است اختلافی که میان هنرمندان افتاده برطرف شود، گفت: امیدوارم شاهد آمدن روزهای خوب برای تئاتر کرج باشیم.
وی به همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج اشاره کرد و گفت: در این سازمان پنج سال به روی هنرمندان تئاتر بسته بود و هیچ هنرمندی رغبت نمیکرد به این سازمان سَری بزند، پس از پنج سال این قفل شکست و شاهد حضور و رفت و آمد هنرمندان به این سازمان هستیم.
عبدالرضا یعقوبی، نویسنده نمایش آل برده نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: قصدم از نوشتن این کار فقط خنداندن مخاطب بوده است.
وی با اشاره به اینکه در این کار کمدی شاهد دیالوگهای هستیم که به وضعیت اقتصادی کشور اشاره دارد، گفت: متأسفانه مشکلات اقتصادی دامن گیر مردم است، یک شب خوابیدیم و بیدار شدیم و دیدیم ارزش پول ما یک سوم شده، زور ما هم همین است، اینجا حرف دل مردم را می زنیم.
نظر شما